Φίλτρο λιωμένου αλουμινίου, κεραμικό φίλτρο αφρού

Φίλτρο λιωμένου αλουμινίου – κεραμικό φίλτρο αφρού είναι το πιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο μέσο για την αφαίρεση των μη μεταλλικών εγκλεισμάτων στο τήγμα αλουμινίου και είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος φιλτραρίσματος.

Τα κεραμικά φίλτρα αφρού έχουν δίκτυο πολλαπλών στρωμάτων, πολυδιάστατες διαμπερείς οπές και οι πόροι είναι διασυνδεδεμένοι.

Φίλτρο λιωμένου αλουμινίου

Κατά τη διήθηση, το τηγμένο αλουμίνιο μεταφέρει τα εγκλείσματα κατά μήκος των ελικοειδή καναλιών και των πόρων, έρχεται σε επαφή με τον αφρώδες σκελετό της πλάκας φίλτρου και παρεμποδίζεται απευθείας, προσροφάται και εναποτίθεται. Όταν το τήγμα ρέει στην οπή, το κανάλι της πλάκας φίλτρου κάμπτεται, το τήγμα που ρέει μέσω του καναλιού αλλάζει την κατεύθυνση ροής και τα εγκλείσματα συγκρούονται με τον αμόνι του τοιχώματος της οπής και προσκολλώνται σταθερά στο τοίχωμα της οπής.

Το φίλτρο βαθιάς κλίνης είναι μεγάλο σε μέγεθος, απαιτεί χρόνο και προσπάθεια για την εγκατάσταση και την αντικατάσταση του μέσου φίλτρου και είναι κατάλληλο μόνο για την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων μεμονωμένων κραμάτων. Σε αυτή τη συσκευή, το υγρό αλουμινίου ρέει προς τα κάτω και ένα πώμα εξαερισμού προστίθεται στο κέντρο του κάτω μέρους της συσκευής για την προσθήκη αδρανούς αερίου. Μια αντλία ανύψωσης αερίου σχηματίζεται με τον ανερχόμενο σωλήνα υγρού αλουμινίου πάνω από το πώμα εξαερισμού και η στάθμη του μετάλλου εξόδου μπορεί να ρυθμιστεί. Ο σκοπός είναι να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του φιλτραρίσματος, ενώ η πιο αποτελεσματική χρήση των σφαιρών φίλτρου, αυτή η συσκευή είναι μικρή και συμπαγής, εύκολη στο γέμισμα, το άδειασμα και τη μετακίνηση.

Το φίλτρο σωλήνα κορούνδιου έχει υψηλή απόδοση φιλτραρίσματος, αλλά είναι πιο ακριβό και άβολο στη χρήση του και έχει περισσότερες εφαρμογές στην Ιαπωνία. Η Southwest Aluminium ανέπτυξε φίλτρα σωλήνων κορουνδίου στη δεκαετία του 1980, αλλά λόγω ασταθούς ποιότητας συναρμολόγησης και άλλων λόγων, το αποτέλεσμα φιλτραρίσματος είναι ασταθές και δεν χρησιμοποιήθηκε πλέον στη δεκαετία του 1990. Η τεχνολογία έχει γνωρίσει περαιτέρω ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Αντίθετα, το φίλτρο λιωμένου κεραμικού αφρού αλουμινίου χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο λόγω της ευκολίας χρήσης, του καλού αποτελέσματος φιλτραρίσματος και της χαμηλής τιμής.

Πάνω από το 50% των λιωμένων κραμάτων αλουμινίου στις ανεπτυγμένες χώρες φιλτράρονται με αφρώδες κεραμικές πλάκες φίλτρου.

Η τεχνολογία φίλτρου λιωμένου κεραμικού αφρού αλουμινίου αναπτύσσεται γρήγορα. Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις προϊόντων υψηλής ποιότητας σχετικά με την ποιότητα του τήγματος, το μέγεθος πόρων της πλάκας φίλτρου γίνεται πιο λεπτό.

Το φίλτρο αφρού κεραμικού λιωμένου αλουμινίου έχει αναπτυχθεί από 10, 20, 30, 40, 50 ppi έως 60, 70 ppi και υπάρχουν πολλές νέες διαθέσιμες ποικιλίες.

Για προϊόντα με υψηλότερες απαιτήσεις ποιότητας, το Ceramic Filter For Foundry δύο σταδίων χρησιμοποιείται γενικά στις ανεπτυγμένες χώρες. Το μέγεθος πόρων της πλάκας φίλτρου πρώτου σταδίου είναι παχύτερο και το μέγεθος πόρων της πλάκας φίλτρου του τελευταίου σταδίου είναι λεπτότερο, όπως διαμόρφωση 30/50, 30/60 ppi ή ακόμα και 40/70 κ.λπ., το αλουμίνιο της Νοτιοδυτικής Κίνας χρησιμοποιεί επίσης Κεραμικές πλάκες φίλτρου αφρού δύο σταδίων 30/50 ppi για φιλτράρισμα του τήγματος από λεπτό αλουμίνιο διπλό μηδέν, βάση πλακέτας PS, υλικά κατασκευής κουτιών κ.λπ.

Leave a Reply

您的电子邮箱地址不会被公开。