τεχνολογία απαέρωσης, Σύστημα απαέρωσης αλουμινίου

Η τεχνολογία απαέρωσης χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία αλουμινίου, επεξεργάζεται λιωμένο αλουμίνιο μέσω του ρότορα απαερίωσης. Αυτά τα προϊόντα συμβάλλουν στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας, παραγωγικότητας και ασφάλειας των μετάλλων, ενώ μειώνουν την ένταση εργασίας και εξοικονομούν κόστος συντήρησης έως και 60%.

Επειδή η πηγή και η σύνθεση του σκραπ αλουμινίου είναι πολύ περίπλοκες, είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί μια λογική τεχνολογία για την αποτελεσματική επεξεργασία του. Η ποιότητα των προϊόντων από κράμα αλουμινίου εξαρτάται κυρίως από τους συνδέσμους τήξης και χύτευσης και η αφαίρεση υδρογόνου και η αφαίρεση ακαθαρσιών είναι το κλειδί για τη διαδικασία τήξης και χύτευσης.

τεχνολογία απαέρωσης

Στη δευτερογενή βιομηχανία επεξεργασίας αλουμινίου, η ποιότητα και η καθαρότητα συνδέονται στενά, ειδικά σε εφαρμογές υψηλών προδιαγραφών όπως η βιομηχανία ηλεκτρονικών. Η κύρια αιτία των ακαθαρσιών και των φυσικών ελαττωμάτων στα μέρη από χυτό αλουμίνιο είναι το αέριο, ειδικά το διαλυμένο υδρογόνο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αντοχής και απόδοσης. Επομένως, η αποτελεσματική τεχνολογία απαέρωσης είναι κρίσιμη για την παραγωγή.

Ωστόσο, η τεχνολογία απαέρωσης που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του αερίου στη ζώνη επεξεργασίας πρέπει να ταιριάζει με τη διάρκεια ζωής και την αδράνεια του τηγμένου αλουμινίου, επειδή οποιαδήποτε αντίδραση με το αλουμίνιο θα προκαλέσει ακαθαρσίες και τα προϊόντα χύτευσης θα έχουν υψηλό ποσοστό απόρριψης κατά τη διαδικασία κατεργασίας .

Ο ρότορας απαέρωσης είναι κατασκευασμένος από καρβίδιο του πυριτίου, το οποίο έχει καλύτερη απόδοση και οικονομική αποδοτικότητα από τα παραδοσιακά υλικά γραφίτη. Ο γραφίτης είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό πριν από την απαέρωση των ρότορων, αλλά υπόκειται σε υψηλό κόστος αντικατάστασης και υψηλότερη συχνότητα αντικατάστασης. Σε σύγκριση με τον γραφίτη, το καρβίδιο του πυριτίου έχει ανώτερη αντοχή στη φθορά και αντοχή στην οξείδωση. Η διάρκεια ζωής του νέου ρότορα είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτή των προϊόντων γραφίτη. Οι δοκιμές δείχνουν ότι η διάρκεια ζωής του μπορεί να φτάσει τους 800 κύκλους σε εφαρμογές ροής βαρέως τύπου. Η μέση διάρκεια ζωής των προϊόντων γραφίτη είναι μόνο 300 κύκλοι και ο ρότορας καρβιδίου του πυριτίου υιοθετεί επίσης ισοστατική πίεση και σχεδίαση ενός τεμαχίου.

Leave a Reply

您的电子邮箱地址不会被公开。